Voyager Token (Ticker: VGX) is de cryptomunt van Voyager Exchange. Deze nieuwe exchange is al operationeel in de VS en wordt een grote toekomst toegedicht. Het token van de exchange heeft dus ook de nodige potentie.

Voyager Token en andere crypto kopen bij de goedkoopste exchange van Nederland?

Wat is Voyager Token

Even voorstellen:

 • Naam coin: Voyager Token
 • Ticker: VGX
 • Soort coin/token: Exchange token
 • Blockchain: Ethereum
 • Aantal coins in circulatie: 278,759,768

Veel exchanges hebben een eigen cryptomunt die je op deze exchange kunt inzetten, bijvoorbeeld om de handelskosten te betalen.

VGX is de munt van de nieuwe exchange Voyager. Deze exchange heeft drie potentiële killer features in handen.

 1. Geen handelskosten: Voyager is straks de eerste serieuze exchange die geen handelskosten rekent. Ze verdienen een klein beetje aan de spread bij het handelen, maar dit is marketingtechnisch een heel sterk verhaal.
 2. Volledig gereguleerd in de VS: Het aantal exchanges dat in alle staten van de VS mag opereren is op de vingers van een hand te tellen. Voyager is wel in alle staten in de VS actief. Later dit jaar komen ook de VS en de EU erbij.Vergeet niet dat er een tendens is om crypto strikter te reguleren. Exchanges die niet gereguleerd zijn, gaan het steeds moeilijker krijgen om nieuwe klanten te vinden.
 3. Ook handelen in aandelen: Voyager heeft al licenties om ook de handel in aandelen aan te bieden. Dit trekt een ander publiek aan en vergroot daarmee de waarde van de token.

Een nadeel aan Voyager Token is dat het geen uniek product is. Er zijn al redelijk wat exchanges en veel 'ervaren handelaars' zitten wel goed. Voyager zal dus iets moeten doen om nieuwe investeerders aan te trekken. 

Waar gebruik je Voyager Token voor?

Als je niet de handelskosten met Voyager Token kan betalen, wat dan wel?

Als je een bepaald aantal VGX tokens op de beurs aanhoudt, krijg je de voordelen zoals je die in onderstaande afbeelding ziet. VGX is dus in feite het loyalty program van Voyager.

Kortom, er zijn goede redenen om VGX aan te houden, al is het alleen maar voor de staking rewards.

voyager loyaliteitsprogramma

De earning reward boost is een soort verhoogde rente als je je crypto vast zet bij Voyager Exchange. Afhankelijk van de bedragen die je er stalt, is dit een behoorlijk extra rendement.

Een extra voordeel is dat je de kosten voor het opnemen van cryptovaluta kunt betalen met VGX. 25% van deze VGX wordt uit circulatie genomen (coin burn), waardoor de waarde van de bestaande VGX toeneemt.

Als laatste zijn er af en toe promotie-acties voor VGX-houders. Voyager Token lijkt wat dat betreft op coins als CRO (crypto.com), FTT (van FTX) of Binance Coin (BNB)

Team achter Voyager

In het team achter Voyager zitten een paar serieuze namen.

 • Co-founder Stephen Ehrlich heeft Lightspeed Financial opgericht, een aandelenbroker.
 • Philip Eytan was een van de eerste investeerders in een aantal grote bedrijven, waaronder Uber.
 • Gaspard de Dreuzy heeft zijn sporen ook verdiend in de Fintech en richtte onder een Trade.it op.
 • Oscar Salazar heeft onder de functie van Chief Technology Officer bij Uber op zijn CV staan.

Partnerships van Voyager

Ook aan partnerships heeft Voyager geen gebrek. Het bedrijf werkt samen met Coinbase, Circle (het bedrijf achter USDT) en zelfs Google staat als partner benoemd, al kan ik er niet achterkomen wat dit partnership precies inhoudt.

Hoe dan ook, grote namen uit de cryptowereld en daar buiten.

Voyager Staking

Als je Voyager vasthoudt in de VGX app, kun je 7% staken. Helaas kan dit nog niet in Nederland, maar dit is wel een van de redenen dat veel investeerders de munt gaan vasthouden.

Voyager Koers

Hieronder zie je de koers van Voyager op dit moment.

Voyager koersverwachting

VGX laat zich het best vergelijken met de tokens van andere exchanges, zoals FTX. Wat opvalt is dat het totale aantal FTX tokens in omloop hoger is, terwijl de prijs dat ook is. De koers van FTX staat op het moment op $65, terwijl VGX rond de $3.75 noteert.

Zodra de Voyager exchange meer gebruikers krijgt en er een grotere vraag naar de tokens ontstaat, kan de prijs een flink eind de lucht in. Enkele tientallen dollars per stuk lijkt mij niet onrealistisch.

Voyager Kopen

Voyager Token is nog niet op veel plaatsen verkrijgbaar.

Bitvavo

De meest toegankelijke manier om Voyager te kopen is via Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse exchange met lage kosten. Als je je via onderstaande link registreert, krijg je ook nog eens een mooi welkomstcadeau.

Binance

Binance is een grote internationale exchange met een groot aanbod en lage kosten. Als je bij het aanmelden de code 'Y9NCJY91' krijg je levenslang 20% korting. 

Bij Binance verhandel je VGX alleen tegen Bitcoin of Ethereum, wat Bitvavo een makkelijkere optie maakt voor de meesten. 

Voyager Token (VGX) opslaan

Voyager Token draait op het Ethereum netwerk. Deze sla je dus makkelijk op in een eigen wallet als MetaMask. Uiteraard kan je ook een hardware wallet zoals de Ledger gebruiken.

Het wachten is natuurlijk tot de Voyager App live is, zodat je je tokens daar kunt bewaren en staken.

Meer lezen over Voyager

BELANGRIJK: Je bent zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. De informatie die je hier leest mag niet als financieel advies worden opgevat. Beleggen brengt risico en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, waarbij ik een commissie ontvang als jij in zee gaat met een bepaalde partij. Dit kost jou nooit extra geld. 


LEER MEER OVER INVESTEREN EN FINANCIËLE VRIJHEID

Binance coin BNB

Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) is al jaren een van de belangrijkste coins qua marktwaarde. BNB is het exchange token van Binance, een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Met Binance Coin betaal je je exchange fees en je krijgt andere Lees meer

Wat is Binance Coin (BNB)?
geld vrijheid

Het gaat niet om het geld, het gaat om de vrijheid

Vrijwel alle artikelen op dit blog, bevatten wel iets over geld. Geld opzij zetten. Geld verdienen. Geld besparen. Diepe analyses over hoe indexfondsen werken en of dividendbeleggen effectief is. Ja, het gaat veel over geld. Maar uiteindelijk is dit niet Lees meer

Het gaat niet om het geld, het gaat om de vrijheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}