Als je op zoek bent naar een plek om de beste nieuwe cryptomunten te kopen, kom je vaak Gate.io tegen. Is dit een betrouwbare exchange of kun je de crypto pareltjes beter op een andere plek kopen? In deze review vertel ik je alles over Gate.io.

De nieuwste cryptopareltjes zijn vaak te vinden op Gate.io. Als je je aanmeldt via deze link krijg je 20% korting op de handelskosten.

Wat is gate.io?

Hoewel gate.io niet erg bekend is in Nederland, staat het in de top 10 als het gaat om exchanges met de meeste handelsvolume. De beurs is vooral bekend omdat het een heel groot aanbod aan cryptomunten heeft. Naast alle grote jongens, zijn er ook veel kleinere munten te vinden.

Gate.io is een exchange die geregistreerd is in Virginia (de VS). De exchange gaat al acht jaar mee en is opgericht door Han Lin. Waar sommige exchanges, zoals Bitfinex, geen voet aan de grond krijgen in de VS, is Gate.io in bijna alle staten van de VS toegestaan.

Wat kun je allemaal bij Gate.io?

De belangrijkste functie van een exchange is natuurlijk het verhandelen van crypto. Dit is niet het enige waar je Gate.io voor kunt gebruiken. Het is een verrassend complete exchange met een groot aanbod aan verschillende producten.

Handelen met hefboom

Er zijn verschillende manieren om met een hefboom te handelen. Er zijn tokens waarmee je 3x of 5x long of short gaat op een cryptomunt.

Als je een grotere hefboom wilt of voor een langere termijn long of short wilt gaan, heb je de futures.

Copy trading

Een andere hele handige functie is copy trading, waarbij je mee kunt liften op de strategieën van ervaren traders. Je betaalt een kleine beloning aan de bedenker van de strategie als je uitcasht.

Het copy traden is niet geheel zonder risico. Je kunt iemand volgen die ineens een coin koopt waarin hij zelf een belang heeft.

Het is een leuke manier om te leren traden, maar geen tool om passief rijk te worden.

Crypto uitlenen

Veel mensen lenen crypto omdat ze verwachten daarmee een effectieve investering te kunnen doen. Als jij nog wat crypto hebt staan, dan kun je dit uitlenen. Soms tegen hele hoge rentepercentages.

Erg interessant om eens te kijken. Op dit moment wil iemand Bitcoin lenen met een rentepercentage van 1% per dag. Je betaalt wel een commissie over je rente van 18%, maar dit kan de moeite waard zijn.

gate.io betrouwbaar

Initial Exchange Offerings

Een Initial Exchange Offering (IEO) is wanneer een nieuwe cryptomunt voor het eerst via een exchange wordt verkocht. Gate.io heeft een paar van deze IEO's gehad en die waren best lucratief.

DeFi

Steeds meer exchanges bieden de mogelijkheid aan om assets die je hebt staan beschikbaar te stellen in liquidity pools.

Hier zitten hele lucratieve pools bij, waar je honderden procenten rente op jaarbasis kunt vangen.

Bij DeFi is er wel altijd een risico dat je je geld kwijtraakt, bijvoorbeeld door een hack. En ook hier verdient Gate.io wat geld aan, al is niet helemaal transparant hoeveel.

Desalniettemin kun je knappe rendementen halen hiermee. En het is een stuk makkelijker dan liquiditeit beschikbaar stellen via een eigen wallet. 

Waar gebruik ik gate.io voor?

Ik gebruik Gate.io vooral door het ruime aanbod aan nieuwe munten. Veel nieuwe coins met potentieel (bijv. Radix) waren als een van de eerste verkrijgbaar bij Gate.io.

Gate.io kosten

Op Gate.io kun je handelen op de spot en de futures markt. Wat betaal je hiervoor?

Kosten van spot trading

De handelskosten bij Gate.io bedragen 0.2% per transactie, ongeacht of je een limietorder of een marketorder plaatst. Als je de GT token (Gate.io munt) koopt en een groot handelsvolume hebt, dalen deze kosten langzaam aan.

Je verlaagt je kosten met 20% door Gate.io referral code 6356208 te gebruiken bij aanmelding.

Wil je je kosten verder drukken, dan kun je betalen met je GT tokens of met Gate.io punten. Deze koop je op de exchange zodra je geregistreerd bent.

Met de handelskosten van 0.2% per transactie zit Gate.io in de middenmoot, maar het is vrijwel altijd de goedkoopste manier om aan nieuwe coins te komen.

Future trading

Bij future trading speculeer je vaak met een hefboom op een stijging of een daling van de onderliggende cryptomunt.

Maker orders zijn hier gratis, terwijl je voor taker orders maximaal 0.075% betaalt. Dit is heel voordelig. Als je 100 GT hebt staan, krijg je zelfs een 0.005% toe als je een maker order plaatst en dus liquiditeit toevoegt.

Kosten voor opname en storting

De opnamekosten op Gate.io laten een wisselend beeld zien. Je betaalt op moment van schrijven maar 2 dollar voor een withdrawal van USDC, terwijl je bij USDT enkele tientallen euro's betaalt. Dit laatste is overigens geen uitzondering door de hoge transactiekosten op het Ethereum-netwerk.

Crypto deposits, oftewel stortingen, zijn bij Gate.io gratis.

Gate.io veiligheid en betrouwbaarheid

Een belangrijke vraag als je ergens je zuurverdiende cryptomunten wilt stallen. Hoe betrouwbaar is het?

Regulering

Gate.io is te gebruiken vanuit de meeste Amerikaanse staten en dat is wel en teken dat ze veel zaakjes goed op orde hebben. De exchange kan alleen niet gebruikt worden om direct geld te storten. Dit kan eventueel via Bitvavo.

Tip: gebruik dan een coin die goedkoop is om te versturen, zoals Stellar Lumens (XLM).

Omdat Gate.io netjes aan de regels voldoet, moet je je legitimeren voordat je crypto stort.

Beveiliging

Gate.io heeft voldoende veiligheidsfeatures. Je 2FA en berichten per SMS, bijvoorbeeld.

Iets dat ik bij Gate.io voor het eerst tegen kwam is een tweede password dat je alleen voor opnames van crypto gebruikt. Heel handig is als er toch iemand op een of andere manier je hoofdwachtwoord heeft geraden.

Ook je crypto wordt goed bewaard. Cer is een bedrijf dat een ranking maakt van de meest veilige crypto exchanges en Gate.io scoort een 8.75 uit 10. Er zijn maar 7 exchanges die hoger scoren op veiligheid.

Kortom, je geld staat wel veilig bij Gate.io.

Aanmelden en handelen bij Gate.io

Het aanmelden bij Gate.io is eenvoudig. Via deze link ga je rechtstreeks naar de aanmeldpagina.

Je voert de gewenste gebruikersnaam, wachtwoord en je e-mailadres in en je bent klaar om te gaan.

Ook het identificeren gaat vrij vlotjes. Mijn verificatie was binnen enkele minuten gecontroleerd, maar soms kan het 24 uur duren.

Geld storten naar Gate.io

Bij Gate.io kun je alleen terecht met crypto. Via wallet klik je op deposit en kies je de crypto die je wilt overmaken. Ik gebruik altijd Stellar (XLM) en dat stuur ik vanaf mijn Bitvavo account.

Op hetzelfde scherm kun je later ook voor een opname kiezen, bijvoorbeeld als je weer uit wilt cashen.

Handelen

De interface van het handelsscherm ziet er netjes uit. Je kunt makkelijk schakelen tussen leverage en spot trading. Tot slot kun je ook indicatoren selecteren die in de koersgrafiek zichtbaar worden.

Gate.io APP

Er is ook een handige app te downloaden voor zowel iOS als Android. Het is aan te raden om je account eerst aan te maken in de browser. Nadat je bent aangemeld, krijg je de links te zien naar de apps, maar je kunt deze natuurlijk ook gewoon opzoeken in de App Store.

Groot voordeel aan de app vind ik dat je per positie kunt zien hoeveel winst je hebt. Bij de meeste andere exchanges moet je dit actief bijhouden.

Conclusie gate.io review

Ik som nog even snel de sterke en zwakke punten van Gate.io op, voordat ik mijn eindoordeel geef.

Voordelen

De belangrijkste pluspunten van Gate.io zijn:

  • Ruim aanbod en veel kleinere munten komen als een van de eersten op Gate.io
  • App met een prettige interface
  • Mogelijkheid om hoge rentes te verdienen door crypto uit te lenen
  • Vaak initial exchange offerings

Nadelen

  • Aantal markten met hele lage volumes
  • Geen mogelijkheid om direct euro's te storten
  • Minder goed gereguleerd dan bijvoorbeeld Bitvavo

Eindoordeel

Gate.io is een prima exchange als je op zoek bent naar de kleinere cryptomunten. Ook op andere vlakken is het een degelijke exchange. Het gebruiksgemak is groot en de kosten zijn prima. De mogelijkheid om gewoon euro's te storten mis ik eerlijk gezegd wel.

De nieuwste cryptopareltjes zijn vaak te vinden op Gate.io. Als je je aanmeldt via deze link krijg je 20% korting op de handelskosten.

Gate.io referral code

Bij het aanmelden op Gate.io vraagt de beurs om een referral code. Gebruik code 6356208 voor 20% korting. Levenslang. 

BELANGRIJK: Je bent zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. De informatie die je hier leest mag niet als financieel advies worden opgevat. Beleggen brengt risico en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, waarbij ik een commissie ontvang als jij in zee gaat met een bepaalde partij. Dit kost jou nooit extra geld. 


LEER MEER OVER INVESTEREN EN FINANCIËLE VRIJHEID

FIRE financially independent retire early

Wat is FIRE (Financially Independent, Retire Early

Financieel onafhankelijk worden en daardoor de keuze hebben om te stoppen met werken. Dat is FIRE. Op het eerste gezegd lijkt FIRE niet voor veel mensen weggelegd, maar in de praktijk zijn er genoeg mogelijkheden om je financiële toekomst naar Lees meer

Wat is FIRE (Financially Independent, Retire Early
ftx token ftt

FTX Token (FTT)

FTT, oftewel FTX Token, is een cryptomunt die uitgegeven is door de cryptobeurs FTX.FTX is een van de grootste cryptobeurzen van de wereld. Je kunt de coin FTX gebruiken op deze exchange, maar je kunt ze ook gewoon verhandelen als Lees meer

FTX Token (FTT)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}