• Home
  • Blog
  • Crypto
  • Shrimpy Review – geautomatiseerd winst maken met crypto?

Shrimpy is een tool waarmee je automatisch je crypto portfolio kunt beheren. Klinkt ideaal, winsten veilig stellen terwijl je zelf iets anders aan het doen bent. Hoe handig is Shrimpy echt en is het een betrouwbare club. Dat lees je in deze review. 

Op zoek naar een manier om jouw cryptoportfolio automatisch te beheren?

Wat is Shrimpy?

Shrimpy is een tool om je crypto-portfolio mee te managen. Dit gaat op basis van een heel simpel principe; herbalanceren. Je stelt vooraf de verhoudingen vast tussen bepaalde munten en Shrimpy herstelt deze als ze te ver uit balans zijn.

Verderop in dit artikel bespreek ik drie manieren waarop je geld kunt verdienen met deze simpele methode.

Wie zitten er achter Shrimpy?

Shrimpy is van het Amerikaanse bedrijf Benthos Labs. Aan het hoofd staat Michael McCarty, iemand die voorheen software-engineer was bij Boeing, Samsung en de NASA. Shrimpy werkt samen met verschillende bedrijven voor data, zoals Coinstat en CoinTracker. 

Hoe werkt Shrimpy?

Shrimpy moet eenmalig gekoppeld worden aan een account op een exchange. Je geeft Shrimpy dan het recht om je balans te bekijken en om te handelen. Het aanmaken en koppelen van een account gaat net iets anders op iedere exchange. Raadpleeg de documentatie van jouw exchange als je er niet uit komt.

Als je zelf kunt programmeren, kun je zelf verder bouwen op basis van API's van Shrimpy. Ik heb zelf deze technische kennis niet, dus ik bespreek deze mogelijkheden ook niet hier.

Is Shrimpy veilig?

Shrimpy is veilig. Je account is te beveiligen met 2FA (via Google Authenticator). Shrimpy geeft als extra veiligheidsmaatregel de IP-adressen waarmee zij handelen. Deze kun je ingeven bij je exchange, zodat hackers niet met jouw account kunnen gaan handelen. 

Let er altijd op dat je geen rechten geeft om munten op te nemen van de exchange.

Belangrijk is ook dat Shrimpy een algoritme heeft dat bepaalt dat een leader (zie hieronder voor de uitleg) nieuwe munten niet als eerste koopt. Dit voorkomt dat je op coins met een laag handelsvolume te veel betaalt. 

Wat kost Shrimpy?

De betaalde versie van Shrimpy kost $19 per maand voor de Hodler versie. De professional versie kost $79 per maand en biedt flink meer mogelijkheden. De developer variant is voor de meeste mensen een beetje overkill, maar hiermee kan je bijna alles.

Je krijgt een flinke korting als je per jaar betaalt. 

shrimpy prijzen

Drie manieren om geld te verdienen met Shrimpy

Prima, maar hoe verdien je nu geld met Shrimpy. Ik zet de drie belangrijkste methoden voor je op een rijtje. 

De beste exchange om te gebruiken is toch echt Binance. Deze heeft lage kosten en een groot handelsvolume.  

Herbalanceren

In de meest simpele methode houd je een x-aantal verschillende munten aan waar je in gelooft. Shrimpy herstelt automatisch de verhouding als deze te ver uit balans is. 

Op de blog van Shrimpy staan een paar uitgebreide onderzoeksartikelen over hoe je dit zo winstgevend mogelijk kunt doen. Vanaf ongeveer 14 coins heb je een goede spreiding. Bij hoge handelskosten herbalanceer je wat minder vaak.

Essentieel is wel dat je ongever $150-200 per coin inlegt, anders kan de software niet altijd de juiste trades uitvoeren. 

Deze methode kun je wat actiever en daarmee ook winstgevender maken. Dit doe je door periodiek coins te selecteren die in een bewezen stijgende lijn zitten. Shrimpy neemt dan automatisch winst. Door te spreiden beperk je je mogelijk verlies. 

De upside is natuurlijk niet zo hoog als wanneer je in een coin investeert, maar dat neem je dan voor lief. 

Als je zelf een strategie bouwt, kun je een backtest uitvoeren. Op deze manier kun je kijken hoe winstgevend jouw portfolio is geweest in het verleden.

Shrimpu portfolio

Hierboven zie je een testvoorbeeld van een portfolio uit begin maart 2021. 

Leaders volgen

Een van de functies die Shrimpy de moeite waard maakt, is social trading. Je kunt de trades volgen van ervaren handelaars. 

Dit is altijd een beetje risicovol. Er zijn honderden traders actief en niet iedereen heeft een duidelijke filosofie. Bekijk altijd de journal en de history van een trader.

Ook kan een bepaalde filosofie succesvol zijn in een bear market, maar wat minder goed presteren tijdens een bull market of omgekeerd.

Shrimpy leaders

Een leader ontvangt $4 per volger. Deze $4 zit bij je membership fee inbegrepen. Leaders hebben wel de mogelijkheid om meer te vragen; bijvoorbeeld een klein percentage van het vermogen dat zij namens jou beheren. De meeste leaders zijn actief op Binance, maar ook voor bijv. Coinbase Pro zijn er traders. 

Een index maken

Mijn favoriet is de index. Ik heb een index draaien van de grootste munten. Dit is een ideale manier om de trend van de markt op de lange termijn te volgen. In een ander artikel leg ik je uit hoe deze index werkt. 

Belangrijk: Shrimpy heeft een nieuwe abonnementsstructuur ingevoerd. De mogelijkheid om zelf een index te bouwen, zit nu in het professional abonnement van $79. 

Met het volgende stappenplan kun jij vanaf $15 per maand de index volgen. 

1. Meld je aan bij Shrimpy via deze link

2. Koppel je Shrimpy account aan Binance. De index werkt alleen via Binance.

3. Ga links in het menu naar social en voer in het zoekscherm 'Omnimercado' in. Dit is een index met de top 15 munten. Deze is zonder extra te kosten te volgen. 

Mijn Shrimpy ervaringen

Afgezien van wat technische termen die je moet kennen om Shrimpy goed te kunnen gebruiken, werkt de software perfect. In een paar jaar tijd heb ik maar een of twee keer technische problemen gehad.  

In de meeste maanden verdien ik de kosten voor de applicatie ruim terug. Shrimpy is voor mij de perfecte mix tussen actief en passief handelen. Je kunt behoorlijke rendementen halen, zonder dat je de hele dag naar je scherm hoeft te turen. 

Voordelen

  • Erg makkelijk in het gebruik: Je kunt vrij snel en foolproof een portfolio opzetten.
  • Uitgebreide documentatie: In de blogsectie van de website vind je veel artikelen over hoe je zo effectief mogelijk een portfolio opzet. 
  • Passief: Shrimpy speelt altijd in op de uitschieters in de markt, ook 's nachts of op andere momenten dat je niet achter de computer zit. 
  • Behoorlijk rendement: Je kunt behoorlijke rendementen behalen met Shrimpy, zowel passief als actief. 
  • Veelzijdig: Je kunt de tool op verschillende manieren inzetten. 

Nadelen

  • Geen mobiele app: De mobiele website werkt prima, maar een app is toch net even wat beter. 
  • Support soms wat traag: Ik heb wat wisselende ervaringen met support. Soms zijn ze razendsnel, op andere momenten wacht je een paar dagen op antwoord. 

Op zoek naar een manier om jouw cryptoportfolio automatisch te beheren?

BELANGRIJK: Je bent zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. De informatie die je hier leest mag niet als financieel advies worden opgevat. Beleggen brengt risico en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, waarbij ik een commissie ontvang als jij in zee gaat met een bepaalde partij. Dit kost jou nooit extra geld. 


LEER MEER OVER INVESTEREN EN FINANCI√čLE VRIJHEID

structureel geld besparen

Structureel geld besparen in 6 stappen

Geld besparen is voor veel mensen een onmisbare stap als je financieel onafhankelijk wilt worden.  Bij veel mensen is geld besparen zoiets als afvallen of gaan sporten. Je vertrouwt teveel op discipline, waardoor het niet lukt.  Om succes geld te Lees meer

Structureel geld besparen in 6 stappen
crypto mastery review

Crypto Mastery (AllesOverCrypto) review + ervaringen

De cryptowereld is constant in beweging en er ontstaan voortdurend nieuwe kansen om geld te verdienen. Ik gebruik zelf Crypto Mastery van AllesOverCrypto om op de hoogte te blijven van alle veranderingen.In deze Crypto Mastery review lees je:Waarom goede kennis Lees meer

Crypto Mastery (AllesOverCrypto) review + ervaringen
Binance coin BNB

Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) is al jaren een van de belangrijkste coins qua marktwaarde. BNB is het exchange token van Binance, een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Met Binance Coin betaal je je exchange fees en je krijgt andere Lees meer

Wat is Binance Coin (BNB)?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}