Exchange tokens zijn cryptomunten die je gebruikt op een exchange voor bepaalde voordelen of bonussen. Welke exchange tokens zijn er allemaal en wat kun je er mee?

Exchange tokens kopen? Bitvavo heeft onder meer BNB, FTT en VGX voor je in de aanbieding. 

Wat zijn exchange tokens?

Exchange tokens zijn cryptomunten die zijn uitgegeven door een cryptobeurs. Bekende voorbeelden van exchange tokens zijn:

Binance coin (BNB): Cryptomunt van Binance. Biedt allerlei voordelen op de beurs én wordt gebruikt in de Binance Smart Chain, een van de grootste crypto-ecosystemen.

CRO (Crypto.com): Coin van crypto.com en wordt tevens gebruikt bij de cashback creditcard van dit bedrijf. 

FTX Token (FTT): De munt van FTX, een beurs waar je vooral veel mogelijkheden hebt om met hefbomen te handelen. 

Voyager token (VGX): Coin van Voyager, een opkomende exchange waar je zonder commissie kunt handelen.

Wat kun je met een exchange token?

Wat heb je allemaal aan deze exchange tokens? Nou, de voordelen lopen vaak uiteen, maar deze zijn vaak best flink. Bijvoorbeeld:

  • Korting op handelskosten of mogelijkheid om handelskosten af te rekenen met de exchange token
  • Deelname aan airdrops of initial exchange offerings (IEO's)
  • Verhoogde bonussen als je een klant aandraagt
  • Korting op de opname van crypto

Niet al deze voordelen gelden op elke beurs, en er kunnen ook aanvullende bonussen zijn voor token holders. 

Exchange tokens burn

Vrijwel alle exchange tokens op de markt kennen een token burn. Hierbij koopt de exchange munten op die dan uit roulatie worden genomen. Op deze manier stijgt de waarde van de beschikbare tokens flink. 

Voor- en nadelen investeren in exchange tokens

Het investeren in exchange tokens komt met grote voor- en nadelen.

Het belangrijkste voordeel is dat exchange tokens je direct geld opleveren op de cryptobeurs waar je ze gebruikt. Je verdient er direct geld mee. Bij Binance bijvoorbeeld, krijg je 25% korting op de handelsfees als je met BNB betaalt. Dit is een mooi voordeel.

Een tweede voordeel is dat de cryptomarkt nog in de kinderschoenen staat. Zodra er meer mensen geïnteresseerd raken in crypto, gaat de vraag naar de exchange tokens vermoedelijk ook explosief stijgen.

Nadeel van exchange tokens is dat de waarde heel erg afhangt van de prestaties en de populariteit van de exchange. Als een exchange gehackt wordt of op een andere manier slecht in het nieuws komt, dan daalt je munt meteen in waarde. 

Exchange tokens kopen? Bitvavo heeft onder meer BNB, FTT en VGX voor je in de aanbieding. 

BELANGRIJK: Je bent zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. De informatie die je hier leest mag niet als financieel advies worden opgevat. Beleggen brengt risico en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, waarbij ik een commissie ontvang als jij in zee gaat met een bepaalde partij. Dit kost jou nooit extra geld. 


LEER MEER OVER INVESTEREN EN FINANCIËLE VRIJHEID

bitvavo review

Bitvavo Review en ervaringen – De Beste Nederlandse Exchange?

Laatst bijgewerkt: 02-11-2021Bitvavo is een van de grootste exchanges van Nederland, maar is het ook de beste? In deze Bitvavo review lees jij alles over deze Amsterdamse exchange. Ik laat je zien hoe de exchange werkt en of Bitvavo een betrouwbaar Lees meer

Bitvavo Review en ervaringen – De Beste Nederlandse Exchange?
crypto veilig opslaan

Crypto veilig opslaan? De ultieme gids

Het klinkt als een boze droom. Je weet dat je ergens wat Bitcoins of andere cryptovaluta hebt staan. Op het moment dat je wilt verkopen, blijkt dat je wallet is gehackt en dat al je coins zijn verdwenen.Omdat transacties onomkeerbaar Lees meer

Crypto veilig opslaan? De ultieme gids
winst met crypto trading

Winst met crypto trading in 7 stappen

Crypto trading kan heel lucratief zijn, mits je weet wat je doet. In dit artikel leer ik je in 7 stappen hoe jij winstgevend kunt handelen met cryptocurrency. We beginnen bij de basis. Handelen in crypto vereist kennis én emotionele controle. Iedereen Lees meer

Winst met crypto trading in 7 stappen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}