Chiliz is ook wel bekend als de sportcrypto. In dit artikel lees je alles over dit veelbelovende project. Wat is CHZ? Waar kun je Chiliz kopen en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Chiliz en andere crypto kopen bij de goedkoopste exchange van Nederland?

Wat is Chiliz?

Even voorstellen:

  • Naam coin: Chiliz
  • Ticker: CHZ
  • Soort coin/token: Sports token / NFT
  • Blockchain: Ethereum
  • Aantal coins in circulatie: 222,295,209

Chiliz is de cryptomunt van het platform socios.com. Socios.com is een platform waar sportliefhebbers in contact kunnen komen met hun favoriete team of sport. Deze sportorganisaties kunnen hun eigen fan tokens uitgeven. 

Deze fan tokens zijn meer dan alleen een teken dat je je club steunt. De clubs verdelen ook prijzen onder de eigenaars van fan tokens. Daarnaast krijg je soms andere incentives, zoals korting op merchandise.

Daarnast kun je met de tokens stemmen over beslissingen rondom de club. Een voorbeeld van een beslissing die aan de fans is overgelaten, is welk motto er komt te hangen in de kleedkamer van AC Milan. 

Chiliz zelf draait op het Ethereum netwerk én op de Binance Smart Chain. De fan tokens draaien op een soort aparte blockchain.

Een van de belangrijkste pluspunten van Chiliz is dat het veel nieuwe investeerders in crypto aantrekt. Veel fans van sportploegen kopen Chiliz en de fan tokens omdat zij hun favoriete sport(ers) of ploeg willen steunen. Aan de andere kant boren de sportploegen een nieuwe inkomstenbron aan met Chiliz. 

Functies van Chiliz

Chiliz heeft verschillende functies die de vraag naar de munt stuwen. Dit betekent dat Chiliz een onderliggende waarde heeft. 

Socios.com

Op Socios.com is een exchange waar je de fan tokens kunt kopen. Deze exchange draait op Chiliz (CHZ). Je hebt CHZ nodig bij alle transacties op de CHZ blockchain. 

Fan tokens

De Fan Tokens worden in eerste instantie verkocht in Chiliz. Daarnaast heb je een kleine hoeveelheid Chiliz nodig om te stemmen of om Fan Tokens te versturen. 

Op dit moment zijn er tientallen sportploegen die hun eigen tokens hebben, waaronder grote namen als Barcelona, Juventus en Paris Saint-Germain. In Nederland is Fortuna Sittard vooralsnog de enige deelnemer. Ook buiten het voetbal zijn er allerlei fan tokens uitgebracht, onder andere van Indiase cricketteams en van de UFC. 

chiliz fan tokens

Team achter Chiliz

Achter Chiliz zit een serieus bedrijf met meer dan honderd werknemers. Oprichter is Alexander Dreyfus, een Franse ondernemer die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend met andere internetbedrijven. 

Plannen van Chiliz voor de toekomst

Op dit moment richt Chiliz vooral op de uitbreiding van het aantal deelnemende ploegen. Zo is er onlangs een kantoor geopend in Turkije en slaat het bedrijf ook de vleugels uit in Brazilië. 

Ook al zijn er tientallen clubs die al deelnemen aan het project, er is nog veel ruimte voor uitbreiding. 

Concurrenten van Chiliz

Het mooie aan Chiliz is dat er eigenlijk weinig grote concurrenten zijn. Ja, je hebt bedrijven als IQONIQ, maar deze heeft nog lang niet zoveel tractie als Chiliz. 

Aan de andere kant kunnen clubs (of sporten) die nog niet aangesloten zijn wel hun eigen blockchain project starten. 

Chiliz Koers

Hieronder zie je de actuele koers van Chiliz.

Standaard zie je de koers van de laatste 24 uur. Door rechtsboven te klikken, kun je de koers over een langere periode inzien. 

Chiliz kopen

Hieronder zie je de drie beste opties om Chiliz te kopen.

Bitvavo

Bitvavo is de grootste crypto exchange van Nederland. Je betaalt maximaal 0.25% aan kosten. Je kunt je crypto gratis opslaan in de verzekerde wallets van dit Amsterdamse bedrijf. 

Als je je nu aanmeldt, betaal je de eerste week geen handelkosten over de eerste €1000 aan Chiliz.  

Bitpanda Pro

Bitpanda is een grote Oostenrijkse exchange waar je makkelijk en voordelig crypto kunt kopen. Als je Bitpanda Pro gebruikt (een beetje verstopt op de site), betaal je net iets minder dan bij Bitvavo. Daar staat tegenover dat Bitpanda geen Nederlandse site of ondersteuning heeft.

Binance

Binance is een grote internationale exchange waar je onder meer Chiliz kunt kopen. De kosten zijn laag en er zijn ook veel verschillende fan tokens te koop. Soms kun je extra fantokens krijgen door CHZ te staken.  

Chiliz opslaan

Je slaat je Chiliz op in een Ethereum wallet. De veiligste manier om dit te doen is op een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S. Dit is een soort USB-stick waarop de keys van je wallet staan. 

In andere gevallen zijn software wallets een betere keuze. MetaMask is dan een goede optie. 

Geld verdienen met Chiliz

Chiliz is een groot project en er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met de munt. 

Chiliz uitlenen

Je kunt Chiliz uitlenen op Binance Earn. Je krijgt dan een rente van 1%, uitbetaald in Chiliz. 

Binance Launchpool

Van tijd tot tijd kun je via de Binance Launchpool Chiliz staken voor fan tokens. Een deel van de Fan Tokens van Paris Saint Germain en Juventus zijn op deze manier verdeeld. Deze fantokens kun je later weer gewoon verhandelen. 

Decentralized Finance

Omdat Chiliz een token is dat draait op het Ethereum netwerk, is het ook verkrijgbaar op allerlei decentrale exchanges. Je kunt dus ook geld verdienen door liquiditeit beschikbaar te stellen op bijvoorbeeld Uniswap. 

In dat geval stel je bijvoorbeeld USDT en CHZ beschikbaar en ontvang je als beloning een deel van de transactiekosten die gebruikers maken. 

Dit alles is wat ingewikkeld, daarom heb ik een filmpje opgenomen van hoe dit allemaal werkt. 

BELANGRIJK: Je bent zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. De informatie die je hier leest mag niet als financieel advies worden opgevat. Beleggen brengt risico en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, waarbij ik een commissie ontvang als jij in zee gaat met een bepaalde partij. Dit kost jou nooit extra geld. 


LEER MEER OVER INVESTEREN EN FINANCIËLE VRIJHEID

crypto trading signals review

Crypto Trading Signals Review (AllesOverCrypto)

Crypto Trading Signals is een nieuw product van de mannen achter AllesOverCrypto. Als jij aanmeldt voor deze service krijg jij bericht van actuele trading alerts inclusief instructies zoals stop-loss en take profit. Dit is wat je verwacht, maar stiekem krijg je Lees meer

Crypto Trading Signals Review (AllesOverCrypto)
crypto mastery review

Crypto Mastery (AllesOverCrypto) review + ervaringen

De cryptowereld is constant in beweging en er ontstaan voortdurend nieuwe kansen om geld te verdienen. Ik gebruik zelf Crypto Mastery van AllesOverCrypto om op de hoogte te blijven van alle veranderingen.In deze Crypto Mastery review lees je:Waarom goede kennis Lees meer

Crypto Mastery (AllesOverCrypto) review + ervaringen
shrimpy review

Shrimpy Review – geautomatiseerd winst maken met crypto?

Shrimpy is een tool waarmee je automatisch je crypto portfolio kunt beheren. Klinkt ideaal, winsten veilig stellen terwijl je zelf iets anders aan het doen bent. Hoe handig is Shrimpy echt en is het een betrouwbare club. Dat lees je Lees meer

Shrimpy Review – geautomatiseerd winst maken met crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}