• Home
  • Blog
  • Besparen
  • Creditcard met cashback – geld verdienen terwijl je het uitgeeft

Dat je aankoop met een creditcard is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging is bekend. Maar wist je ook dat je kunt sparen met je creditcard? Dit kun je bijvoorbeeld besteden aan vliegreizen en hotelovernachtingen. Met een creditcard met cashback krijg je zelfs nog een percentage van je uitgegeven geld terug. In dit artikel vertel ik je over de verschillende opties.

Spaarcreditcards

Voor dit artikel heb ik vijf creditcards op een rij gezet. Vier hiervan zijn spaarcreditcards, de vijfde is een prepaid creditcard met cashback. Ik begin met de twee creditcards die voor de meeste mensen interessant zijn.

Euroclix MasterCard

De beste optie als je een creditcard met spaarprogramma zoekt, is de Euroclix MasterCard. Hiermee spaar je net als met de meeste andere cashback creditcards ook punten. Wat echter het grote voordeel is van deze kaart, is dat je de punten kunt inwisselen voor geld en dit vervolgens op je rekening kunt laten storten.

Je krijgt op die manier indirect korting op je al uitgaven en zit niet vast aan 1 winkel of door de verstrekker van de creditcard aangewezen partijen. Bij iedere betaling spaar je 0,25 procent aan punten. Een uitgave van €100 levert zodoende €0,25 op.

Je haalt het meeste uit deze kaart door hem te gebruiken voor bijvoorbeeld de weekboodschappen. De Euroclix MasterCard is het eerste jaar gratis. Het tweede jaar betaal je €15. Bij een jaarlijkse besteding van meer dan €6000 maak je dus winst op de creditcard. 

Het feit dat je echt geld kunt sparen, de lage jaarlijkse kosten en de brede acceptatie van deze kaart, maken het een goede keuze.

Bonus bij de Euroclix Mastercard is dat Euroclix een cashbackprogramma heeft. Door via de website van Euroclix naar een aanbieder te gaan, krijg je een extra korting. Deze kan oplopen tot enkele procenten. 

Crypto.com Visa card

Een andere hele goede optie is de Crypto.com Visacard (gebruik code: karsf9rxxr bij het aanmelden voor een welkomstbonus). Deze is gebaseerd op de cryptocurrency CRO coin. Het concept is wat ingewikkeld, maar als je het eenmaal doorhebt, is het een uitstekende manier om een cashback te verdienen.

Deze prepaid creditcard met cashback is er in allerlei varianten: Het instapmodel Midnight Blue kost je niets en levert je 1% cashback op. Je krijgt dan geen welkomstbonus van $25.

Om de hogere niveaus van de Crypto.com Visacard verder toe te lichten moet ik even met wat jargon voor de dag komen. Voor de Ruby Steel dien je namelijk €350 aan te schaffen aan CRO coin en dit vervolgens voor zes maanden vast te zetten, dit wordt staken (uitspreken in het Engels) genoemd.

Nadat je munten 'gestaked' hebt, krijg je 2% cashback (uitbetaald in CRO) op de meeste aankopen. Ook krijg je 100% cashback op een Spotify abonnement, dat scheelt je toch weer mooi €120 per jaar. Als je €3500 staket ontvang je naast 3% cashback ook cashback op Spotify, Netflix en als kers op de taart airport lounge toegang. 

De munten die je ‘staket’ kun je na verloop van tijd ook gewoon weer verkopen, maar dit kan gevolgen hebben voor de voordelen die je krijgt met de kaart.  

In feite spaar je bij iedere aankoop twee procent. Dat telt na verloop van tijd mooi op. 

Prepaid creditcard

Zoals ik al eerder benoemde is deze kaart een prepaid creditcard. Je kunt hem makkelijk opwaarderen met een kosteloze debit- of creditcard of met een bankoverschrijving. De bonussen krijg je uitgekeerd in CRO coin. Je kunt het uitgekeerde bedrag verkopen en uitgeven met je kaart. Ook is het mogelijk om het bedrag over te maken naar je rekening, dit kan vanaf €100. Dan zijn er verder nog wat voorwaarden met betrekking tot bijvoorbeeld het upgraden naar een hoger niveau en een periode van inactiviteit. 

crypto com debitcard met cashback

Terugverdienen van je investering

Wat vooral heel erg mooi is aan deze kaart, is dat je je investering vrij snel terug kunt verdienen. Als rekenvoorbeeld gaan we uit van de Ruby Steel: Op moment van schrijven is je investering €350. Je krijgt $25 gelijk terug, waardoor je totale investering ongeveer €325 is. Als je maandelijks voor €500 uitgeeft met de kaart, dan krijg je dus iedere maand €10 terug. Gebruik je ook de Spotify Cashback, dan krijg je iedere maand €20 terug. 

Na anderhalf jaar ben je uit kosten. Daarna levert de kaart alleen maar geld voor je op.

Het kan aanzienlijk sneller gaan als de koers van CRO stijgt. 

Het feit dat de Crypto.com card een debitcard is, heeft een voordeel en een nadeel. Voordeel is dat je niet meer geld kunt uitgeven dan je van tevoren op de kaart hebt gezet. Daar staat tegenover dat je een prepaid creditcard niet kunt gebruiken in situaties waar een borgstelling noodzakelijk is. Denk aan de huur van een auto. 

Crypto.com card aanvragen:

  • Ga naar deze link en voer het e-mailadres dat je gaat gebruiken in, evenals de referral code karsf9rxxr. BELANGRIJK: Het is nodig dat je een referral code gebruikt om de aanmeldbonus te krijgen.
  • Meld je aan bij de exchange en doorloop de identificatieprocedure (selfie + identiteitsbewijs)
  • Meld je aan voor de debet card
  • Koop voor €350 aan CRO en zet dit 6 maanden vast - dit noemen we 'staken' in de cryptowereld.
  • Je krijgt een bonus ter waarde van $25 uitgekeerd in CRO (crypto) gelijk nadat je voor €350 aan CRO hebt ‘gestaket’
sparen met je creditcard

Deze twee creditcards zijn niet de enige waarmee je kunt sparen. Er zijn nog drie goede opties, maar deze hebben allemaal wat beperkingen ten opzichte van de creditcards van Euroclix en Crypto.com.

American Express (AMEX) spaarcreditcards

Met de Flying Blue American Express Card spaar je zogenaamde Miles. Deze kun je besteden aan vliegreizen, hotelovernachtingen of in een gulle bui aan een goed doel. Bij iedere besteding van €1,- ontvang je 0,8 Mile. Bij een aantal bedrijven ontvang je voor hetzelfde bedrag 1 Mile. Het eerste jaar betaal je niets voor de kaart en krijg je zelfs 2.500 mijlen cadeau. Vervolgens betaal je €75 per jaar. 

Hiermee is het qua kosten de duurste spaarcreditcard uit dit rijtje. Tevens is de inkomensgrens voor deze kaart €23.000 bruto en daarmee is deze kaart niet voor iedereen. De kaart wordt verder ook niet overal geaccepteerd. Wil je regelmatig vliegen zonder dat dit een te grote hap neemt uit je budget, dan is dit zeker het overwegen waard. 

De American Express Blue Card kost €36 per jaar. Voor elke 2 Euro die je uitgeeft krijg je 1 reward. Deze kun je vervolgens omruilen voor korting op cadeaus of vliegtickets. Tevens heb je geen bestedingslimiet, maar wel een goede beveiliging tegen misbruik. Fijn is ook dat de inkomensgrens voor deze kaart het laagst is: €18.000. Ook deze creditcard wordt niet overal geaccepteerd. 

De Bijenkorf Card

Dan is er de De Bijenkorf card. Dit is gewoon de klantenkaart van het bekende warenhuis die je over de hele wereld kunt gebruiken als creditcard. Punten sparen met deze kaart doe je bij elke uitgave, niet enkel bij de Bijenkorf. Al gaat het sparen bij de Bijenkorf wel een stuk sneller. Een besteding van €100 in de webshop of in de winkel levert zo’n €2,50 aan shoptegoed op, tegenover €0,50 bij andere winkels en webshops.

Voor de €20 die je per jaar betaalt (vanaf 2021) voor deze kaart zijn er drie varianten: Silver, Diamond en Black Diamond. Het niveau van je kaart wordt hoger naarmate je meer besteedt. Met het niveau van je kaart stijgt ook het aantal punten mee. Je hoeft zelf niets te doen om het niveau van je kaart te verhogen, dit regelt de Bijenkorf voor je. Er is wel een beperking aan deze kaart: je kunt de punten enkel uitgeven in de Bijenkorf. Dit is dus vooral een interessante optie als je daar geregeld geld uitgeeft.

Hoe zinvol is een creditcard? 

Bij een credit card moet je er rekening mee houden met het feit dat je hem niet overal kunt gebruiken. De American Express kaarten worden niet vaak geaccepteerd. Sommige winkels, waaronder Albert Heijn, accepteren helemaal geen creditcard of debitcards. 

Beste creditcard met cashback?

Samenvattend kunnen we stellen dat de kaarten van Amex alleen interessant zijn voor grootverbruikers. De kaarten van de Bijenkorf zijn vooral aantrekkelijk als je op jaarbasis veel uitgeeft bij het warenhuis.

Voor het grote publiek zijn met name de Euroclix MasterCard en de Visacard van Crypto.com (meld je aan met code karsf9rxxr) interessant. De eerstgenoemde heeft lage jaarlijkse kosten, de Crypto.com brengt helemaal geen lopende kosten met zich mee. Het mooiste van laatstgenoemde is de kaart je na verloop van tijd zelfs een ruime winst kan opleveren.

BELANGRIJK: Je bent zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. De informatie die je hier leest mag niet als financieel advies worden opgevat. Beleggen brengt risico en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, waarbij ik een commissie ontvang als jij in zee gaat met een bepaalde partij. Dit kost jou nooit extra geld. 


LEER MEER OVER INVESTEREN EN FINANCIËLE VRIJHEID

indelta review en ervaringen

InDelta review en ervaringen

InDelta is een beleggingsinstelling die indexbeleggen aanbiedt. Ze geloven dat zij de markt kunnen wakker schudden met verantwoorde beleggingsproducten tegen lage kosten. Dat klinkt heel nobel natuurlijk, maar wat is hiervan waar? Dat lees je in deze InDelta Review.Ik behandel hier:Wat Lees meer

InDelta review en ervaringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}