• Home
  • Blog
  • Besparen
  • Creditcard met cashback – geld verdienen terwijl je het uitgeeft

Dat je aankoop met een creditcard is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging is bekend. Maar wist je ook dat je kunt sparen met je creditcard? Dit kun je bijvoorbeeld besteden aan vliegreizen en hotelovernachtingen. Met een creditcard met cashback krijg je zelfs nog een percentage van je uitgegeven geld terug. In dit artikel vertel ik je over de verschillende opties.

Spaarcreditcards

Voor dit artikel heb ik vijf creditcards op een rij gezet. Vier hiervan zijn spaarcreditcards, de vijfde is een prepaid creditcard met cashback. Ik begin met de twee creditcards die voor de meeste mensen interessant zijn.

Plutus

3% cashback op al je aankopen. Het kan met de Plutus Rewards Card (referral code SdTzfR). Deze cashback krijg je in PLU, een cryptomunt die je onder andere bij Coinbase verhandelt. 

Het mooie aan de Plutus Visa Card is dat je deze volledig gratis kunt gebruiken. Je hoeft niet eerst een bepaalde hoeveelheid crypto te kopen en te staken. Naast de 3% cashback op aankopen, kun je ook een keuze maken uit de 'perks'. Dit zijn extra aantrekkelijke aanbiedingen.

Je krijgt bijvoorbeeld een cashback van €10 op je aankopen bij de Aldi of de Lidl. Of een cashback van €10 als je je Netflix of Spotify abbo afrekent met je Plutus Card.  

In het gratis pakket heb je de keuze uit 1 perk en je krijgt een cashback over je eerste €250 aan aankopen. Dat is dus €7.50 per maand. 

Er zijn twee manieren om je rewards een flinke boost te geven. De eerste methode is met abonnementen. 

Betaal je €4.99 per maand, dan krijg je twee perks en cashback over maximaal €2000 aan aankopen. Voor €14.99 krijg je 3 perks en cashback over €22.500 aan uitgaven. Als je de perks zinnig inzet, is dit altijd rendabel.

In feite spaar je bij iedere aankoop drie procent. Dat telt na verloop van tijd mooi op. 

De tweede methode is door PLU aan te houden in je wallet. Je hebt dan vier opties:

  1. Je houdt 250 PLU aan. Je krijgt 4% cashback en 4 perks
  2. Je houdt 500 PLU aan. Je krijgt 5% cashback en 5 perks
  3. Je houdt 1000 PLU aan. Je krijgt 6% cashback en 6 perks
  4. Je houdt 2000 PLU aan. Je krijgt dan 8% cashback en 8 perks. 

De cashback rewards die je ontvangt kun je overmaken naar een eigen wallet of gewoon verkopen. 

De Plutus Visa Card is een debit card, wat wil zeggen dat je er eerst geld op moet zetten. Je maakt je tegoed eenvoudig over naar een bankrekening in Groot-Brittannië. Zodra het op je 'available balance' staat, boek je het bedrag eenvoudig over naar je card balance.

Heeft de kaart dan helemaal geen nadelen? Het is een debit card, dat wil zeggen dat je bij sommige betalingen (bijv. een borg voor een huurauto) mogelijk een probleem hebt met je acceptatie. 

Je aanmelden bij Plutus is eenvoudig. Je gebruikt hiervoor de volgende link of voer code SdTzfR in bij het aanmelden. Let er op dat je bij je inschrijving minimaal €20 stort. Deze €20 kun je later naar je debitcard zetten en uitgeven. Je krijgt je beloning zodra de kaart geactiveerd is.

Euroclix MasterCard

De beste optie als je een creditcard met spaarprogramma zoekt, is de Euroclix MasterCard. Hiermee spaar je net als met de meeste andere cashback creditcards ook punten. Wat echter het grote voordeel is van deze kaart, is dat je de punten kunt inwisselen voor geld en dit vervolgens op je rekening kunt laten storten.

Je krijgt op die manier indirect korting op je al uitgaven en zit niet vast aan 1 winkel of door de verstrekker van de creditcard aangewezen partijen. Bij iedere betaling spaar je 0,25 procent aan punten. Een uitgave van €100 levert zodoende €0,25 op.

Je haalt het meeste uit deze kaart door hem te gebruiken voor bijvoorbeeld de weekboodschappen. De Euroclix MasterCard is het eerste jaar gratis. Het tweede jaar betaal je €15. Bij een jaarlijkse besteding van meer dan €6000 maak je dus winst op de creditcard. 

Het feit dat je echt geld kunt sparen, de lage jaarlijkse kosten en de brede acceptatie van deze kaart, maken het een goede keuze.

Bonus bij de Euroclix Mastercard is dat Euroclix een cashbackprogramma heeft. Door via de website van Euroclix naar een aanbieder te gaan, krijg je een extra korting. Deze kan oplopen tot enkele procenten. 

sparen met je creditcard

Deze twee creditcards zijn niet de enige waarmee je kunt sparen. Er zijn nog twee goede opties, maar deze hebben allemaal wat beperkingen ten opzichte van de creditcards van Euroclix en Plutus.

American Express (AMEX) spaarcreditcards

Met de Flying Blue American Express Card spaar je zogenaamde Miles. Deze kun je besteden aan vliegreizen, hotelovernachtingen of in een gulle bui aan een goed doel. Bij iedere besteding van €1,- ontvang je 0,8 Mile. Bij een aantal bedrijven ontvang je voor hetzelfde bedrag 1 Mile. Het eerste jaar betaal je niets voor de kaart en krijg je zelfs 2.500 mijlen cadeau. Vervolgens betaal je €75 per jaar. 

Hiermee is het qua kosten de duurste spaarcreditcard uit dit rijtje. Tevens is de inkomensgrens voor deze kaart €23.000 bruto en daarmee is deze kaart niet voor iedereen. De kaart wordt verder ook niet overal geaccepteerd. Wil je regelmatig vliegen zonder dat dit een te grote hap neemt uit je budget, dan is dit zeker het overwegen waard. 

De American Express Blue Card kost €36 per jaar. Voor elke 2 Euro die je uitgeeft krijg je 1 reward. Deze kun je vervolgens omruilen voor korting op cadeaus of vliegtickets. Tevens heb je geen bestedingslimiet, maar wel een goede beveiliging tegen misbruik. Fijn is ook dat de inkomensgrens voor deze kaart het laagst is: €18.000. Ook deze creditcard wordt niet overal geaccepteerd. 

Hoe zinvol is een creditcard? 

Bij een credit card moet je er rekening mee houden met het feit dat je hem niet overal kunt gebruiken. De American Express kaarten worden niet vaak geaccepteerd. Sommige winkels, waaronder Albert Heijn, accepteren helemaal geen creditcard of debitcards. 

Beste creditcard met cashback?

Samenvattend kunnen we stellen dat de kaarten van Amex alleen interessant zijn voor grootverbruikers. De kaarten van de Bijenkorf zijn vooral aantrekkelijk als je op jaarbasis veel uitgeeft bij het warenhuis.

Voor het grote publiek zijn met name de Euroclix MasterCard en de Visacard van Plutus interessant. De eerstgenoemde is een echte creditcard en heeft lage jaarlijkse kosten. de Plutus kaart brengt helemaal geen lopende kosten met zich mee en heeft mooie bonussen waarmee je iedere maand een paar tientjes kunt verdienen. 

BELANGRIJK: Je bent zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. De informatie die je hier leest mag niet als financieel advies worden opgevat. Beleggen brengt risico en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, waarbij ik een commissie ontvang als jij in zee gaat met een bepaalde partij. Dit kost jou nooit extra geld. 


LEER MEER OVER INVESTEREN EN FINANCIËLE VRIJHEID

crypto mastery review

Crypto Mastery (AllesOverCrypto) review + ervaringen

De cryptowereld is constant in beweging en er ontstaan voortdurend nieuwe kansen om geld te verdienen. Ik gebruik zelf Crypto Mastery van AllesOverCrypto om op de hoogte te blijven van alle veranderingen.In deze Crypto Mastery review lees je:Waarom goede kennis Lees meer

Crypto Mastery (AllesOverCrypto) review + ervaringen
boeken over fire

Beste boeken over FIRE (Financially Independent, Retire Early)

FIRE (Financially Independent, Retire Early) is een ontzettend breed begrip en er komt veel bij kijken. Er zijn dan ook boeken vol geschreven over dit onderwerp.  Ik zet hier de beste boeken over financiële onafhankelijkheid voor je op een rijtje. Lees meer

Beste boeken over FIRE (Financially Independent, Retire Early)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}