• Home
  • Blog
  • Crypto
  • Bitvavo Review en ervaringen – De Beste Nederlandse Exchange?

Laatst bijgewerkt: 02-11-2021

Bitvavo is een van de grootste exchanges van Nederland, maar is het ook de beste? 

In deze Bitvavo review lees jij alles over deze Amsterdamse exchange. Ik laat je zien hoe de exchange werkt en of Bitvavo een betrouwbaar bedrijf is.

Je leest in deze Bitvavo recensie de volgende dingen.

  • Hoe je crypto kunt kopen en verhandelen op Bitvavo
  • Of je geld bij Bitvavo veilig is
  • Geavanceerde tips en trucs om het meeste uit Bitvavo te halen 
  • Mijn eindoordeel: is Bitvavo een veilige en betrouwbare exchange of niet?

Bitcoin en andere crypto kopen bij de beste en goedkoopste exchange van Nederland?

De belangrijkste redenen om bij Bitvavo te handelen

Voordat ik je laat zien hoe Bitvavo werkt, benoem ik alvast de belangrijkste pluspunten van Bitvavo.

  • De goedkoopste Nederlandse exchange met handelskosten van maximaal 0.25% 
  • Geschikt voor zowel beginners als voor ervaren traders
  • Keus uit meer dan vijftig verschillende cryptovaluta
  • Onder toezicht van De Nederlandsche Bank en procedures voldoen
  • Een eigen bewaarbedrijf en een andere veiligheidsmaatregelen
  • Mogelijkheid om rente te ontvangen over je cryptovaluta (tot maximaal 7.5%!)

Verderop in de tekst vertel ik je uiteraard waarom dit allemaal zo is. Weet je voldoende, registeer je dan via deze link

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange. Verschil tussen een crypto broker en een exchange is dat je direct met anderen handelt. Er zit dus geen partij tussen die het vraag en het aanbod met elkaar combineert, anders dan bij een broker. 

Waar let ik op in deze review?

Om op een grondige manier te beoordelen of Bitvavo een goede exchange is, bekijk ik de volgende zaken.

Aan het eind vergelijk ik Bitvavo uiteraard nog met andere exchanges en brokers. 

Kosten Bitvavo

Een belangrijk onderdeel van het handelen in crypto zijn de kosten. Je maakt kosten voor het handelen in cryptovaluta, voor het versturen en soms voor het opnemen van geld. 

Handelskosten

De kosten bij Bitvavo zijn nooit hoger dan 0.25%. Je kunt de kosten nog verder verlagen door een limietorder te plaatsen in het geavanceerde gedeelte. In dat geval voeg jij je aanbod toe aan de markt en daarvoor beloont Bitvavo je met lagere kosten. 

Deze kosten zijn heel laag, zeker als je het afzet tegen de concurrentie. Ik zet dit alvast even af tegen wat andere cryptobrokers en beurzen.

Coinmerce: Vanaf 0.4%

Coinbase Pro: 0.5%

Litebit: Vanaf 0.7% en oplopend tot 3%.

Bitcoinmeester: 1% voor de meeste traders.

BTC Direct: 1% handelskosten. 

Bij een eenmalige aanschaf maken de kosten niet zoveel uit, maar als je frequent handelt, maakt het een groot verschil hoeveel kosten je betaalt. Als je handelskosten 1%, dan moet een trade al 2% winst opleveren voordat je uit de kosten komt. Bij Bitvavo heb je bij een winst van 2% al 1.5% verdiend. 

Omdat je meer geld overhoudt, gaat het rente-op-rente effect werken. De volgende keer kun je meer inleggen en verdien je ook weer meer.  

Het mooie is dat de handelskosten bij Bitvavo verder afnemen naarmate je meer handelt. Dit zie je hieronder op het plaatje. 

Bitvavo kosten

Kosten opnemen crypto

Bitvavo rekent net als andere exchanges wel kosten voor het opnemen van sommige cryptovaluta. Dit is logisch, want op sommige blockchains zijn transacties ook gewoon duur. 

De opnamekosten van Bitvavo zijn marktconform.

Wil je geld versturen naar een andere exchange, dan is het soms zinvol om dit in bijvoorbeeld XRP te doen. Dan zijn de opnamekosten gratis.  

Geld opnemen of storten

Geld storten bij Bitvavo is gratis, bijvoorbeeld als je iDeal, Bancontact of SEPA (overboeking gebruikt). Voor klanten die met GiroPay willen betalen ligt dit anders. 

Gebruik je iDeal of Bancontact, dan staat je geld binnen de minuut klaar bij Bitvavo. 

Als je een mooie winst heb en je wilt cashen, dan kan dit gratis bij Bitvavo. Anders dan bijvoorbeeld Litebit rekent Bitvavo geen kosten. 

De uitbetaling staat vaak dezelfde dag bij jou op de rekening. 

Eindoordeel:
Kosten

Handelsaanbod

Minstens zo belangrijk als de kosten is het handelsaanbod. Lage kosten zijn mooi, maar als je alleen Bitcoin en Ethereum kunt kopen, is alles weinig waard. 

Ik had graag een uitputtende lijst voor je gemaakt met alle coins die Bitvavo heeft, maar dan was je eerst een tijd aan het scrollen. Bitvavo heeft meer dan 156 munten opgenomen in het aanbod. 

Een greep uit de coins die op dit moment populair en hot zijn: 

  • Solana
  • Binance Coin
  • Cardano
  • VeChain
  • Chiliz
  • SAND

Uiteraard heeft Bitvavo niet alle projecten die je zoekt. Bitvavo neemt alleen coins in het assortiment op die zich al wat langere tijd bewezen hebben. Dit doen de meeste exchanges overigens. Gelukkig is het een kleine moeite om je ook elders te registreren.

Verder zijn er wat coins met een laag handelsvolume. Voor de kleine investeerder maakt dat niet uit, maar als je voor €50k wilt investeren, dan is dat niet handig. 

Eindoordeel:
Aanbod

Handelsmogelijkheden

Als je de eerste keer op Bitvavo binnenkomt zie je een lijst met coins. Je klikt er een aan en je koopt eenvoudig die munt. Je ziet gelijk hoeveel transactiekosten je betaalt en of er een spread is (verschil tussen vraag en aanbod). 

Het aanschaffen van een paar schoenen is nog moeilijker. 

bitvavo crypto kopen

Linksonder in beeld (of boven in het menu) vind je 'geavanceerd' en this is where the magic happens. Hier kun je écht handelen, inclusief stop-loss en limietorders.

Vooral limietorders zijn onmisbaar. Je kunt dan kopen of verkopen tegen een prijs die je in de toekomst verwacht. Deze limietorders kun je gebruiken om te besparen op de handelskosten. 

Bitvavo onderscheidt zich hiermee van de meeste andere Nederlandse crypto brokers en exchanges. Meestal kun je geen stop-loss plaatsen en vaak al geen limietorder. Vooral dat laatste is echt een gemis, omdat je dan continu de markt in de gaten moet houden.  

Verderop geef ik nog een korte uitleg over het geavanceerde gedeelte van Bitvavo. 

Er is een mogelijkheid die bij Bitvavo echt ontbreekt. Dat is de mogelijkheid om met leverage te traden, oftewel een hefboom. 

Bitvavo Staking

Staking, van het Engelse woord 'stake', is een hele mooie feature van Bitvavo. Je krijgt namelijk over sommige cryptovaluta een soort rente. Deze rente kan behoorlijk oplopen. 

Als je de munt Icon (ICX) op de beurs opslaat, krijg je maar liefst 7.5% rente op jaarbasis. Sla je Tezos, Cardano, Waves of Ark op, dan ontvang je ook tussen de 5-7% aan rente. Zelfs op Bitcoin, Ethereum en Litecoin krijg je een beetje rente.

Waar veel andere exchanges stakingvergoedingen in eigen zak steken, betaalt Bitvavo ze door. 

Wil je geen risico lopen op koersdaling, dan kun je ook munten met een dollarwaarde 'staken'. Je krijgt 6.11% rente op USDT, USDC of DAI. Kom daar maar eens om bij de plaatselijke bank. 

De rentes die je bij Bitvavo krijgt zijn prima en een leuke bonus als je aan het handelen bent. 

Handelen via API's

Goed, dit is een feature die niet iedereen nodig heeft, maar je kunt API's gebruiken om te handelen. Deze kun je aansluiten op een robot als Cryptohopper die automatisch voor je handelt. 

Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar het kan handig zijn als je automatisch wilt handelen.

Als je heel handig bent, kun je ook zelf de API-documentatie erbij pakken en een bot programmeren.

Let er wel op dat je met de API een veiligheidsrisico introduceert. Indien mogelijk, whitelist altijd IP-adressen en zorg ervoor dat je de API niet teveel toestemmingen koopt. Het is vaak helemaal niet nodig om de API de mogelijkheid te geven om crypto te versturen.

Eindoordeel:
Handelsmogelijkheden

Gebruiksgemak

Ik had eerder al kort even laten zien hoe makkelijk het is om crypto te kopen bij Bitvavo. Als je winst wilt nemen, gaat dat net zo makkelijk. 

Het grootste voordeel aan Bitvavo boven internationale exchanges is dat je geld kunt storten met iDeal of Bancontact. Je kunt dus gelijk aan de gang met handelen, ideaal als er een dip is. 

Een ander belangrijk punt is het registratieproces. Je moet je vaak identificeren als je aan de gang wilt met crypto. 

Bij sommige websites is dit een crime. Dan moet je een selfie nemen terwijl je een papiertje vasthoudt en je paspoort vasthoudt en de macarena danst. 

Bitvavo heeft dit gedeelte goed op orde. 

Bitvavo app

Bitvavo heeft ook een app waarmee je toegang krijgt tot een deel van de functionaliteit. 

Als ik eerlijk ben, vind ik de app van Bitvavo een beetje karig. Je kunt crypto kopen en verkopen, maar dat is het ook wel. 

Het hele geavanceerde gedeelte ontbreekt. Nu is handelen op de mobiel sowieso niet ideaal, maar het feit dat het helemaal niet kan, is wel eens jammer. Je kunt alsnog wel inloggen op de webversie, maar ook dat is niet heel handig. 

Aan de andere kant handel ik zelden als ik onderweg ben, dus heel erg is het ook niet. Binance laat zien dat je prima een mobiele app kunt maken waar je goed mee kunt handelen.  

Bitvavo referral code

Als je je registreert via de app vraagt Bitvavo om een referral code of affiliate code, Deze geeft je recht op een mooie welkomstbonus. Gebruik referral code 1E7906 voor €1000 handelen zonder transactiekosten. 

Eindoordeel:
Gebruiksgemak

Dienstverlening

Het is erg prettig dat je bij Bitvavo gewoon je vragen in het Nederlands kunt stellen. Ook als het heel erg druk is, krijg je gewoon een gelijk een duidelijk antwoord.

Het is niet zoals bij andere brokers dat je soms dagen moet wachten en dat je hierdoor een goede mogelijkheid om te handelen mist. Of erger nog, dat je een verwijzing krijgt naar een pagina in de veelgestelde vragen die je allang had gelezen.

De geschreven documentatie van Bitvavo is ook mooi duidelijk. Heel vaak is het niet eens nodig om een vraag aan de supportmedewerkers te stellen. 

Tijdens kantooruren is er een livechat waarmee je meestal heel snel antwoord krijgt. 

Eindoordeel:
Dienstverlening

Bitvavo veiligheid

Mooi dat je zoveel mogelijkheden hebt om te handelen, maar het belangrijkste is natuurlijk. Hoe veilig is de exchange. Je wilt immers niet dat je investering in rook opgaat door een hack.

Veiligheidsmaatregelen bij Bitvavo

Bitvavo heeft heel veel veiligheidsmaatregelen genomen om hacks te voorkomen. Bitvavo maakt gebruikt van cold storage. Dit betekent dat de crypto offline wordt opgeslagen. De hardware waarop dit gebeurt, ligt in sterk beveiligde bankkluizen. Deze kluizen zijn ook geografisch verspreid.

Bitvavo gebruikt ook multi-signature wallets om de crypto in te bewaren. Er zijn meerdere mensen voor nodig om deze wallets te openen en niemand kent meer dan een private key van deze wallets.  

Bitvavo heeft meerdere datacenters die gecertificeerd zijn volgens allerlei normen op het gebied van beveiliging. Voor de kenners, ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1, SOC 1 – 3. 

Een belangrijk controlemechanisme bij Bitvavo is dat alle transacties gemonitord worden door een systeem. Als er ongebruikelijke transacties zijn, grijpt het systeem in en moet iemand handmatig de transacties beoordelen. 

Medewerkers in de organisatie worden gescreend en moeten onder meer een VOG (verklaring omtrent gedrag) inleveren.  

Bitvavo vraagt ook geregeld bedrijven om een poging te doen om de exchange te hacken. Dit gebeurt na iedere grote wijziging en het zorgt ervoor dat de exchange goed beveiligd is. 

Als laatste heeft een Bitvavo een responsible disclosure policy. Als je een fout vindt in hun software, dan kun je hier een beloning voor krijgen in de vorm van geld of Bitcoin. 

Je account beveiligen

Een ander risico is dat je eigen account gehackt wordt. Bitvavo biedt alle mogelijke veiligheidsmaatregelen die je van een exchange mag verwachten, denk aan:

  • Tweefactorauthenticatie (2FA): Als je dit aanzet (echt een aanrader) meot je bij het inloggen of opnemen van crypto een code invoeren die gegenereerd is door je telefoon. Als je 2FA hebt ingesteld, kan iemand die je wachtwoord heeft geraden, geen kwaad meer uitrichten. 
  • Whitelisten van adressen voor opname: Voordat je crypto kunt versturen, zet je een adres eerst op een whitelist. Alleen naar deze adressen kun je geld overmaken. Een hacker kan zo alleen crypto overmaken naar jouw adressen, maar de kans is ook een stuk kleiner dat je een fout maakt. 
  • Anti-phishingcode: Een anti-phishing code is een stukje tekst dat automatisch in alle e-mails van Bitvavo terecht komt. Als er een bericht komt dat misschien een scam is, kijk je of deze code aanwezig is. Is dit niet het geval, dan moet je goed opletten. 
  • Bevestiging van nieuwe apparaten en IP-adressen: Iedere keer als je inlogt vanaf een andere computer of een nieuw IP-adres, krijg je een melding in je e-mail met het verzoek om de inlogpoging te bevestigen. 

Voor je eigen veiligheid kun je nog een VPN gebruiken. Registreer je als dat kan met een e-mailadres dat niet aan jouw naam te linken is. 

Risico op faillissement

Ook op het gebied van financiële risico's heeft Bitvavo het goed voor elkaar. Het bedrijf heeft een apart bewaarbedrijf, net zoals dit bij brokers. Mocht de exchange Bitvavo failliet gaan, dan zitten jouw tegoeden veilig in de stichting.

Dit is echt een unique selling point. Er is geen enkele exchange die deze constructie op dit moment heeft. 

Let wel: net als geen enkele andere crypto exchange zit ook Bitvavo niet bij het depositogarantiestelsel.

Eindoordeel:
Veiligheid

Regulering

Wat je er ook van vindt, crypto gaat in de komende jaren meer gereguleerd worden. 

Dat is ook goed voor consumenten. Een beetje bescherming is nodig. Van sommige exchanges is niet eens duidelijk waar ze zitten en je weet dan dus ook niet waar je je moet melden als je een probleem hebt. Sowieso is naar de rechtbank gaan op de Seychellen niet zo leuk (al zijn de Seychellen prachtig).

Het liefst wil je dus een exchange die goed gereguleerd is. Bitvavo voldoet aan alle eisen die De Nederlandsche Bank stelt op het gebied van crypto. 

Bitvavo zit 'gewoon' in Amsterdam en je kunt dus naar een Nederlandse rechter. 

Ze voldoen ook aan de regels rondom witwassen. Dit is erg belangrijk, want als Bitvavo dit niet doet, dan kunnen ze hoge boetes krijgen. 

Regulering is misschien niet het meest sexy onderwerp, maar het is goed dat Bitvavo het gewoon goed op orde heeft. 

Eindoordeel:
Regulering

Vergelijking Bitvavo met andere partijen

Ik zal kort Bitvavo vergelijken met een aantal andere brokers en exchanges. Eerder had ik de kosten al vergeleken. 

Bitvavo is de goedkoopste exchange in Nederland. Ook op internationaal vlak staat Bitvavo haar mannetje. 

Bitvavo versus Bitcoinmeester

Bitcoinmeester is een fijne cryptobroker, maar de kosten liggen er wel een stuk hoger. Je betaalt al snel zo'n 1% per transactie. Dit daalt wel iets als je meer handelt, maar het komt nooit in de buurt van Bitvavo. Het gebruiksgemak bij Bitvavo is groter en je hebt meer handelsmogelijkheden. 

Bitcoinmeester heeft wel een aantal coins in portefeuille die Bitvavo niet heeft. Daarnaast heeft Bitcoinmeester een telefonische helpdesk.

Bitvavo versus Litebit

Litebit is duurder, heeft een kleiner handelsaanbod en minder handelsmogelijkheden dan Bitvavo. Ik kan eigenlijk geen goede reden verzinnen waarom je je bij Litebit zou moeten aanmelden. 

Bitvavo versus Binance

Binance heeft een heel groot aanbod aan coins, maar staat qua regulering in een slecht daglicht. De exchange is ook onbetrouwbaar en schort soms ineens de opname van cryptomunten op.

Binance is wel iets goedkoper dan Bitvavo,. 

Ervaringen van anderen over Bitvavo

Ik ben uiteraard niet de enige die kennis heeft gemaakt met Bitvavo.

Robert Jansen van Succes Voor Het Oprapen noemt in zijn Bitvavo review het platform een hele gebruiksvriendelijk exchange die handelen ook voor beginners makkelijk maakt.

Mick van Zadelhoff van De Moderne Nomaden is ook erg tevreden en roemt vooral de makkelijke mogelijkheid om extra geld te verdienen met staking. Als enig minpuntje noemt hij ontbreken van de echt kleine munten, zogeheten parels. 

Een belangrijke graadmeter is altijd wat klanten achterlaten op websites als Trustpilot. 

Uit meer dan 10000 beoordelingen krijgt Bitvavo gemiddeld een 4.3. Dit bevestigt dat Bitvavo een prima exchange is.

bitvavo ervaringen

Er staan wel wat klachten tussen, maar deze geen vooral over de tijd waarin Bitvavo te weinig mankracht had om de vereiste verificatie van wallets te doen. Dit is inmiddels verbeterd. 

Een andere klacht is dat het soms op drukke tijden niet lukt om snel geld bij te storten. Bitvavo kan op zo'n moment het aantal aanvragen niet aan. Mijn oplossing: ik stake wat USDC bij Bitvavo en deze verkoop ik als de markt laag is.  

Eindoordeel

Zo aan het eind van deze Bitvavo review is het tijd om de slotsom op te maken. Ik ga nog een keer kort over de voor- en nadelen heen, voordat ik je mijn eindoordeel geef.

Voordelen van Bitvavo

Ik zet de belangrijke pluspunten van Bitvavo even voor je op een rijtje.

  • Lage kosten: Er is geen Nederlandse exchange die lagere kosten hanteert dan Bitvavo.
  • Storten met iDeal of Bancontact: Je hoeft niet dagenlang te wachten tot je geld er is. Met iDeal of Bancontact kun je razendsnel handelen. 
  • Geavanceerde ordertypen: In het geavanceerde scherm bij Bitvavo kun je heel eenvoudig limietorders plaatsen en zelfs stop-limiet orders. Heel handig voor bij het traden. 
  • Ruim aanbod: Recent zijn er een aantal grote namen toegevoegd bij Bitvavo. Nu vind je vrijwel alle belangrijke coins bij Bitvavo. 
  • Eigen bewaarbedrijf: Bitvavo bewaart alle crypto in een eigen bewaarbedrijf. Dit is verplicht bij aandelenbrokers, maar niet bij cryptobedrijven. Heel mooi dat Bitvavo dit uit eigen beweging doet.
  • Prima veiligheidsmaatregelen: Bitvavo doet er alles aan om de tegoeden van hun klanten veilig te bewaren. Ook op accountniveau kun je de juiste maatregelen nemen.
  • Verzekerde wallets: Er zijn maar een exchanges die verzekerde wallets hebben. Bitvavo is er een van.
  • Nederlandstalige ondersteuning: Veel internationale exchanges bieden geen Nederlandstalige help aan. 

Nadelen van Bitvavo

Hoewel Bitvavo een hele betrouwbare en degelijke exchange is, zijn er ook een paar minpunten.

  • Geen mogelijkheden voor leverage trading: Je kunt niet short gaan bij Bitvavo en ook geen hefboom inzetten. 
  • Geen telefonische support: Als je vragen hebt, zul je het moeten doen met de livechat of de e-mail. Voor de meeste mensen zal dit voldoende zijn.  
  • Geen crypto parels: De coins op Bitvavo hebben zich al een beetje bewezen. Je vindt er geen kleine coins met potentie op een x100 klapper. Maar met 156 verschillende projecten mis je weinig. 

Conclusie

We zetten de belangrijkste criteria nog even op een rijtje, inclusief de beoordeling: 

Bitvavo is dus een prima exchange. Het mooie aan de exchange is dat er een bepaalde gelaagdheid in zit. Je kunt heel eenvoudig je eerste crypto kopen, maar ook als ervaren handelaar kun je er prima terecht. 

Belangrijk is dat je tegoeden goed beveiligd zijn, al kun je voor de veiligheid je crypto altijd nog overmaken naar een eigen wallet. Ik zet hieronder de belangrijkste voordelen nog even op een rijtje.

  • De goedkoopste Nederlandse exchange met handelskosten van maximaal 0.25% >> Meld je aan via deze speciale link en je hoeft in de eerste week over de eerste €1000 geen handelskosten te betalen.
  • Geschikt voor zowel beginners als voor ervaren traders
  • Keus uit meer dan vijftig verschillende cryptovaluta
  • Onder toezicht van De Nederlandsche Bank en procedures voldoen
  • Een eigen bewaarbedrijf en een andere veiligheidsmaatregelen
  • Mogelijkheid om rente te ontvangen over je cryptovaluta (tot maximaal 10%!)

Bitcoin en andere crypto kopen bij de beste en goedkoopste exchange van Nederland?

Aan de slag met Bitvavo; een korte gids

Laten we bij het begin beginnen. Hoe werkt het als je je aanmeldt bij Bitvavo? Heel simpel; je maakt een account aan en je bevestigt je e-mailadres. Gebruik wel je echte naam, want anders kom je verderop in de problemen. 

Zakelijk aanmelden kan overigens ook. 

Vervolgens krijg je de vraag om wat gegevens in te vullen over hoe je je geld verdient. Je moet je ook identificeren. Dit is gelukkig eenvoudig te doen.

Dit is verplicht bij alle cryptobrokers in de EU, ook als je met kleine bedragen handelt. Dit identificeren gaat vrij vlekkeloos. Meestal wordt je aanvraag binnen enkele minuten goedgekeurd. Ook buiten kantooruren. 

Dat je je moet identificeren is een goed teken, want dat betekent dat Bitvavo aan de regels voldoet. 

Bankrekening koppelen

De volgende stap is het koppelen van je bankrekening. Dit kan heel makkelijk met iDeal. Je geld is dan gelijk klaar voor gebruik. Heb je liever een ouderwetse bankoverschrijving? Geen probleem. Dat kan ook, maar reken dan op enige verwerkingstijd. 

Gebruik hoe dan ook wel een bankrekening die op je eigen naam staat. Geen zakelijke rekening dus. 

Veiligheidsmaatregelen instellen

Wanneer je je eenmaal aangemeld hebt, ga je naar de instellingen om de security van je account optimaal te regelen. Verifieer je telefoonnummer, stel 2FA in en geef aan wat je anti-phishingcode moet worden

Crypto kopen

Crypto kopen is een fluitje van cent. 

Je geeft simpelweg het bedrag in dat je wilt uitgeven en Bitvavo doet zelf de rest. Alle kosten worden transparant weergegeven, inclusief de spread. 

Let er wel op dat dit de eenvoudige interface is. Een echte handelaar wil meer. 

Overigens is verkopen net zo simpel, behalve dat je dan dus verkopen kiest boven in beeld. 

bitvavo crypto kopen

Crypto traden bij Bitvavo - een handleiding

Boven in beeld in het scherm van Bitvavo zie je de knop geavanceerd. Zodra je hier op klikt, krijg je een volwaardige exchange-interface. Je opent altijd op Bitcoin - Euro. 

bitvavo exchange

Linksboven zie je het gedeelte waar je kunt kopen of verkopen (buy of sell). Linksonder navigeer je naar een andere munt. In de kolom daarnaast zie je het orderboek op twee manieren weergegeven. Daar weer naast tref je de koersgrafiek aan. Met het scherm onder in beeld kun je je order historie inzien of je orders beheren. Uiterst rechts staat een overzicht van de laatste trades op de beurs.  

Limiet order plaatsen

Met een limietorder geef je aan dat je een coin wilt kopen of verkopen op het moment dat er een bepaalde prijs bereikt is. In dit geval wil ik Bitcoin kopen op €53500 (de huidige prijs is €54400). 

In het orderscherm heb je quantity (hoeveelheid), price en total (including fee, ofwel inclusief kosten) staan. Als je twee van deze drie velden vult, berekent Bitvavo automatisch de derde. Ik voer eigenlijk altijd price en total in, waardoor ik niet hoef na te denken over de quantity.

limiet order bitvavo

Als je de gegevens hebt staan, druk je op continue, waarna je om een bevestiging wordt gevraagd. Druk dan op confirm en leun achterover tot de gewenste prijs bereikt wordt.

Een limietorder is vooral ook heel handig als je winst wilt nemen op een bepaalde prijs. 

Belangrijk: met de limiet order bespaar je kosten, maar je hebt het risico dat je de crypto niet voor de gewenste prijs krijgt. 

Stop-loss plaatsen

Als laatste ga ik een stop-loss plaatsen. Ik heb Ethereum de laatste tijd hard zien stijgen en ik wil mijn winst vastleggen. 

Eerst voer ik een trigger price in, dat is de prijs waarop ik wil dat mijn stop-loss geldig wordt. Ethereum staat nu op €3825, dus ik zet deze op de €3700. 

Bij quantity kopieer ik het bedrag dat erboven staat, de totale hoeveelheid Ethereum die ik heb. Bij price voer ik de prijs in waarop ik Ethereum wil verkopen als de trigger price is bereikt. Ik wil bijna zeker weten dat ik de Ethereum ook echt verkoop, dus zet deze op €3702.

stop loss bitvavo

Bitvavo rekent automatisch uit dat ik dan €554.69 krijg. 

Let wel dat het bij een scherpe daling mogelijk is dat je je ETH niet voor €3702 verkocht krijgt. 

BELANGRIJK: Je bent zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. De informatie die je hier leest mag niet als financieel advies worden opgevat. Beleggen brengt risico en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, waarbij ik een commissie ontvang als jij in zee gaat met een bepaalde partij. Dit kost jou nooit extra geld. 


LEER MEER OVER INVESTEREN EN FINANCIËLE VRIJHEID

ftx token ftt

FTX Token (FTT)

FTT, oftewel FTX Token, is een cryptomunt die uitgegeven is door de cryptobeurs FTX.FTX is een van de grootste cryptobeurzen van de wereld. Je kunt de coin FTX gebruiken op deze exchange, maar je kunt ze ook gewoon verhandelen als Lees meer

FTX Token (FTT)
crypto mastery review

Crypto Mastery (AllesOverCrypto) review + ervaringen

De cryptowereld is constant in beweging en er ontstaan voortdurend nieuwe kansen om geld te verdienen. Ik gebruik zelf Crypto Mastery van AllesOverCrypto om op de hoogte te blijven van alle veranderingen.In deze Crypto Mastery review lees je:Waarom goede kennis Lees meer

Crypto Mastery (AllesOverCrypto) review + ervaringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}