Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Via Celsius kun je je crypto uitlenen tegen hoge rentes. Je krijgt rond de 5% op Bitcoin en nog meer op munten met een vaste dollarwaarde als USDT en USDC. 

Dit klinkt haast te goed om waar te zijn, maar het kan wel degelijk. In dit artikel leg ik je uit hoe Celsius werkt en waarom je je geld er veilig kunt stallen.

Je leest:

 • Wat Celsius Network is en wie erachter zitten
 • Wat voor rendementen je kunt maken
 • Hoe je een account maakt bij Celsius
 • Waarom je je munten veilig bij Celsius kunt stallen
 • Pro-tips om meer uit je Celsius account te halen! 

Wat is Celsius Network?

Celsius is een platform dat haar gebruikers de kans geeft om crypto te lenen en uit te lenen. Hier staat uiteraard rente tegenover. Deze rente kan behoorlijk oplopen. 

Wie zitten er achter Celsius?

Cruciaal bij crypto-projecten is wie er in het team zitten. Als het team anoniem is, is het risico op een exit-scam toch wel wat groter.

Bij Celsius hoef je hier zo bang voor te zijn. CEO van het bedrijf is Alex Mashinsky. Mashinksy is geboren in Oekraïne, groeide op in Israël en maakte naam in de VS. Hij is een van de uitvinders van het VoIP-protocol waarmee digitaal telefoonverkeer verloopt. 

Daarna richtte hij een paar bedrijven op, vooral in de telefoniesector. Mashinsky is een grote naam en heeft een gigantisch vermogen opgebouwd en een dito reputatie.

Ook de co-founders S. Daniel Leon en Nuke Goldstein zijn geen kleine jongens. Leon heeft een paar miljoenenbedrijven geleid, terwijl Goldstein duidelijk de technische man is. Hij heeft veel ervaring met het opzetten van leningen via de blockchain en is niet voor niets de Chief Technology Officer van Celsius.  

Het business model

Je vraagt je terecht af hoe Celsius werkt. De rentes zijn een stuk hoger dan je bij de bank krijgt. Dit roept de vraag op of Celsius een duurzaam bedrijfsmodel heeft en of het geen scam of oplichterij is.

Ik probeer het business model zo duidelijk mogelijk voor je uit de doeken te doen. 

Celsius heeft eigenlijk meerdere inkomstenstromen en dat maakt het juist een relatief robuust bedrijf. Sterker nog, het bedrijf maakte binnen anderhalf jaar na oprichting al winst

Inkomstenstroom #1 Leningen

Het eerste businessmodel van Celsius is heel simpel: leningen. Celsius brengt vraag en aanbod bij elkaar. 

Wellicht vraag je je af wie er zoveel geld betaalt voor een lening met crypto. Er zijn verschillende redenen te bedenken. Als je geld nodig hebt, kun je je crypto verkopen. Je kunt ook een lening afsluiten, zodat jij je crypto kunt houden. Er zijn ook landen waar het fiscaal gezien ongunstig is om crypto te kopen of te verkopen. Dit kun je omzeilen met een lening. 

De leningen die Celsius uitgeeft zijn veilig. Er is een ruim onderpand aanwezig en als het onderpand teveel in waarde daalt, moet er bijgestort worden.

Hoe veilig Celsius is, bleek tijdens de crash in Maart 2020. Geen een van de 315 institutionele partijen waar Celsius geld aan leent kwam in de problemen en alle leningen + rente werden netjes betaald

Inkomstenstroom #2 Liquiditeit

Crypto exchanges hebben continu liquiditeit nodig. Er staan maar iets meer dan 2 miljoen Bitcoins op exchanges, terwijl er wel een behoorlijk volume is. 

Celsius stelt de crypto die mensen stallen beschikbaar als liquiditeit bij de exchange. Ook de exchanges geven een onderpand voor hun lening. 

Inkomstenstroom #3 Mining

Celsius heeft deze zomer aangekondigd te investeren in Bitcoin mining. Er is $200 miljoen dollar hierin geïnvesteerd. 

Rente bij Celsius

De rente bij Celsius verandert wekelijks, maar is over het algemeen stabiel. Hieronder zie je een snel overzicht van de rentes zoals die op moment van schrijven gelden. 

De rentes zijn goed. Zeker hoger dan ook op de spaarrente, maar ze misstaan ook niet tussen andere 'cryptobanken'

Maandag is betaaldag

Het mooie is dat rente bij Celsius wekelijks wordt uitbetaald. Ergens aan het eind van de dag krijg ik een push-melding en een mailtje dat ik rente heb ontvangen. 

Het is mooi dat je je rente wekelijks ontvangt. Mocht je je geld weg willen halen, dan is het mooi dat je weinig rente misloopt. 

Verder is het mooi om je vermogen iedere week iets te zijn groeien. 

Lenen via Celsius

Je kunt zelf ook een lening aanvragen bij Celsius. Je hebt dan een behoorlijk onderpand nodig. Aan het begin van je lening is het onderpand een stuk meer waard dan de lening. Bij een koers van $50k per BTC, kun je 1 BTC inleveren voor $25k. 

Af en toe zijn er acties waarbij je een bonus krijgt als je geld leent. Dan is de nettorente een stuk lager. 

Hoe maak je een account aan bij Celsius?

Je kunt binnen een paar minuten een account aanmaken voor Celsius. Ga naar deze link en meld je aan. Volg daarna de stappen uit deze video.

Tijdens het installeren van de app, wordt gevraagd of je een referral code hebt. Dit is 1776565a32. Als je deze code invoert, krijgen wij beide $50 in crypto.

Houd er rekening mee dat je je moet legitimeren. 

Als je een account aanmaakt bij Celsius, kun je ook crypto kopen met je creditcard. Hierbij gelden hoge kosten (3%) voor het betalen met creditcard. Dit is ook de enige mogelijkheid.

Het handigst is om crypto te kopen bij bijvoorbeeld Bitvavo en dit naar Celsius over te maken. 

Celsius betrouwbaarheid en veiligheid

Als je je cryptomunten in bewaring geeft bij een derde partij, dan zijn er altijd twee zorgen. De veiligheid van de systemen en de gezondheid van het bedrijf. Tijd om die twee aspecten eens goed door te lichten.

Veiligheid

Celsius heeft enkele miljarden aan assets onder beheer, dus je mag verwachten dat de munten veilig worden opgeslagen. Cold storage, hardware wallets in beschermde kluizen, alles is uit de kast getrokken om de crypto te beschermen. 

Ook in de app zijn er voldoende veiligheidsmaatregelen. Je wordt heel erg aangemoedigd om 2FA of biometrische autorisatie (vingerafdruk of FaceID) te gebruiken.

Als extra veiligheid kun je de app in de Hodl-modus zetten. Dit betekent dat je geen geld kunt opnemen. Zodra jij (of een hacker) de Hodl-modus uitzet, duurt het 24 uur voordat je geld kunt opnemen uit je account. 

Daarnaast kent Celsius een whitelist met adressen. Als je een nieuw adres toevoegt aan je account, kun je pas na 24 uur geld overmaken naar dit account. Als je snel je crypto wilt kunnen verkopen, zorg dan dat je het adres van je exchange in de whitelist hebt staan.

Betrouwbaarheid

Eerlijk is eerlijk, ik ben ook een tijd behoorlijk sceptisch geweest over de houdbaarheid van het businessmodel van Celsius. Het klinkt allemaal te goed om waar te zijn. 

Er zijn de nodige audits gedaan op het bedrijf. Het Britse bedrijf Nyman, Libson and Paul audit het bedrijf doorlopend. Ook Chainalysis, een bedrijf dat veel blockchaindata heeft, houdt het bedrijf in de smiezen.

Deze bedrijven hebben er geen belang bij om met deze audits te sjoemelen. 

Op alle leningen zit een ruim onderpand. Natuurlijk kan het onderpand minder waard worden (dit zijn Bitcoins of andere munten), maar deze daling moet dan heel fors zijn. 

Activa die niet uitgeleend worden, zijn verzekerd door Fireblocks en Primetrust. Dit zijn beide grote, toonaangevende bedrijven op het gebied van Fintech en dus geen kleine jongens.

Regelgeving

Wellicht het meest krachtige signaal dat het wel goed zit, komt van de overheidsinstanties. De Amerikaanse SEC (Securities and Exchanges Commission) heeft het bedrijf geregistreerd. Celsius heeft ook in Groot-Brittannië vergunningen. 

Ook al kunnen de regels in deze landen anders zijn dan hier, je mag er vanuit gaan dat het geen oplichterstent is. 

Tips om meer uit Celsius te halen

Er zijn verschillende manieren om meer rendement uit Celsius te halen. Ik deel de twee belangrijkste. 

Celsius Promo codes

Af en toe biedt Celsius promocodes aan waarmee je extra bonus krijgt bij een storting. Je krijgt deze storting na 30 dagen uitgekeerd, zolang je niet teveel geld uit je account haalt. 

Op dit moment zijn de volgende promocodes actief: 

Promo code

bonus

Minimale storting

VOORWAARDEN

ADA40

$40 in ADA

$400 aan ADA (Cardano)

Voor iedereen

ADA500

$500 in ADA

$20k AAN ADA (CARDANO)

VOOR IEDEREEN. LET OP: 90 DAGEN LATEN STAAN

STABLE10

$10 in BTC

$50 in USDC/USDT

Voor iedereen

STABLE50

$50 IN BTC

$200 in USDC/USDT

Voor iedereen

STABLE600

$600 in BTC

$25000 in USDC/USDT

VOOR IEDEREEN. LET OP: 90 DAGEN LATEN STAAN

De promo codes voor nieuwe gebruikers werken in combinatie met de welkomstactie (code: 1776565a32). 

Als je er voor kiest om een storting in een munt met dollarwaarde (zoals USDT) te doen, zorg er dan voor dat je iets meer dan het minimumbedrag stort, omdat de koers van deze stabiele munten soms licht fluctueert.

Zelf neem ik mijn crypto weer op nadat ik een bonus heb ontvangen, zodat ik later dezelfde crypto weer terug kan storten. Ik stuur het geld heen en weer tussen Celsius en concurrent BlockFi. Ook bij deze partij kun je gratis geld opnemen (eens per maand).

Tip: zet je crypto-adressen alvast in de whitelist, zodat je je geld snel kunt ophalen als je dat wilt. 

Celsius referral code

Bij het registreren vraagt Celsius om een referral code. Voer hier '1776565a32' en ontvang $50 aan BTC gratis als je voor meer dan $400 aan crypto stort. 

CEL token

Celsius heeft een eigen cryptomunt in omloop, CEL. Je kunt ervoor kiezen om je rente in CEL uit te laten betalen. 

Een mooie bonus is dat je meer rente krijgt als je meer CEL aanhoudt. Deze bonus kan oplopen tot enkele procenten per jaar. 

Natuurlijk is er een risico dat CEL in waarde daalt, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat CEL sneller stijgt dan de markt en in dat geval heb je nog meer voordeel. 

CEL is te verhandelen via FTX.

Celsius heeft een ingenieus systeem bedacht om de vraag naar CEL te stuwen. Zo kopen zij zelf CEL op met de winst van het bedrijf. Deze delen ze dan weer uit als rente. 

Eindoordeel Celsius

Zoals je hebt gelezen, ben ik erg positief over Celsius. Ik zet nog even de belangrijkste punten voor je op een rijtje. 

Ervaringen van anderen

Ik ben niet de enige die positief is over Celsius network. 

P2PEmpire is over de hele linie positief over Celsius en benadrukt dat alle leningen gedekt zijn met crypto.

Benzinga prijst Celsius als een makkelijke en gebruiksvriendelijke app met goede beloningen, maar ziet graag nog wat extra munten toegevoegd worden. 

Op Trustpilot krijgt Celsius 4 sterren uit gemiddeld 1560 reviews. Recent zijn er weinig reviews geplaatst met klachten.

celsius ervaringen

De belangrijkste klachten bij Celsius gaan over de trage klantenservice. Een andere veelgehoorde klacht zijn de hoge kosten bij het aankopen van crypto via de app. 

Voordelen

De belangrijkste pluspunten van Celsius zijn:

 • Passief inkomen over je crypto. De rentes kunnen lopen op tot ver in de dubbele cijfers
 • Hele gebruiksvriendelijke app.
 • De keuze om je rente te laten uitbetalen in CEL of in een andere munt
 • Hele actieve community
 • Regelmatig promocodes waarmee je extra crypto kunt verdienen
 • Gratis crypto opnemen

Nadelen

De belangrijkste minpunten zijn:

 • Je crypto staat niet in je eigen wallet
 • De rente verandert wekelijks. Zo heb ik ook een tijdje gemist dat de rente op Bitcoin hoger was als je deze uit liet keren in BTC dan in CEL

Conclusie

Ik verdien jaarlijks honderden euro's door de promotiecodes en de rente. Wat dat betreft prima passief inkomen. Celsius heeft laten zien winstgevend te zijn en kan grote schokken weerstaan. Ik durf dus met een gerust hart een deel van mijn crypto te laten staan. 

BELANGRIJK: Je bent zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. De informatie die je hier leest mag niet als financieel advies worden opgevat. Beleggen brengt risico en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. De links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, waarbij ik een commissie ontvang als jij in zee gaat met een bepaalde partij. Dit kost jou nooit extra geld. 


LEER MEER OVER INVESTEREN EN FINANCIËLE VRIJHEID

zelf pensioen opbouwen

Zelf pensioen opbouwen. Wat zijn de mogelijkheden?

Miljoenen Nederlanders bouwen zelf geen pensioen op, omdat zij ondernemer zijn of omdat hun werkgever die mogelijkheid niet biedt. Op zich is dit geen probleem als je genoeg spaart voor je oude dag. Toch zijn er goede redenen te bedenken Lees meer

Zelf pensioen opbouwen. Wat zijn de mogelijkheden?
voyager kopen koersverwachting

Voyager Token (VGX)

Voyager Token (Ticker: VGX) is de cryptomunt van Voyager Exchange. Deze nieuwe exchange is al operationeel in de VS en wordt een grote toekomst toegedicht. Het token van de exchange heeft dus ook de nodige potentie.Voyager Token en andere crypto Lees meer

Voyager Token (VGX)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}